29 Ağustos 2010

... KEKLİ POĞAÇALI PAZAR ÇILGINLIĞI ...





Bana temizlik yap demeyeceksin. Toz al deme mesela... Bir ıslak bez bir kuru bez hiç sevmiyorum. Ancaaak ördek pişir, kuyu kebabı yap, git ananaslı pasta yap kısaca YEMEK yap de dünyanın en mutlu insanı olurum! 

Lakin "tat almayı" çok seviyorum, değişik herşeyi denemekten inanılmaz haz alıyorum. Ne olduğu hiç farketmez sadece "değişik" olsun yeter. Tabii klasik tüm menülere de her zaman açığım :)) Pilav ve Patates yemeğine asla hayır diyemeyen biriyim mesela.

Bugün PAZAR günüydü ve kafamı dağıtmanın, düşüncelerden uzaklaşmanın en iyi yolu yemek yapmaktı. Ben de sabahları kahvaltı için 4 Peynirli Poğaça akşamları da tatlı için Gofretli kek yaptım...
Sizinle de paylaştım. 
:) Afiyet olsun...


4 PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler: 

2 yumurta 
Margarin - Tereyağ
Yaş maya 
2 küp şeker
Tuz
Un

Dünyanın en güzel şeyi PEYNİRLER: 

Beyaz Peynir 
Lor Peynir (Tahsildaroğlu'nun kahvaltılık lor peyniri müthiş) 
Otlu peynir 
Mozarella (isterseniz taze kaşar da olabilir)

Sıcak suya mayayı koyarak içine 2 küp şekeri atarak eritin. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Diğer yumurtayı bir kaba kırın. İçine 250 gr. 'ı tamamlayacak şekilde margarin ve tereyağını koyun. Oda sıcaklığında olmasını öneririm. Yağı yumurtaya yedirerek bir süre yağ eriyip parçalanana kadar yoğurun. İçine 2 çay kaşığı tuz koyun. Erimiş mayayı da içine katın. Hamur toplanana kadar un ekleyin. Yoğurun. 
Yarım saat kabın üzerine bir bez örterek hamurun kendine gelmesini bekleyin. : ))) 

Peynirlerin hepsini (Mozarella ya da kaşar peynirini rendeleyin) bir kapta karıştırın. Çatalla ezebilirsiniz. 

Tepsinizi yağlayın ya da en güzeli yağlı kağıtla kaplayın. 
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alarak fazla bastırmadan yassılaştırın ve içine peyniri koyarak ister yuvarlak ister oval olarak şekillendirin. 

Tepsiye dizdiğiniz poğaçalara yumurtanın sarısını sürün ve çatalla üstlerini çizin. İsterseniz çizmeyin ona ben karışmam. 
180 C fırında üstleri kızarana kadar pişirin. 

Biri kokuyu duyup "poğaçalaaaarrrr" diye bağırmadan zamanı iyi kontrol edin yanmasınlar. 

Bu bitti şimdi sıra ;




GOFRETLİ KEK 

Malzemeler: 

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 bardak ayçiçek yağı
1/2 bardak süt 
Şekerli Vanilin (Gourmet'si çıkmış Dr. Oetkar'ın müthiş)
Kabartma Tozu
Dr. Oetkar çikolata sosu (bitter ya da beyaz çikolata olabilir)
5, 6 çorba kaşığı un 
4 adet Çokonat ya da Ülker Çikolatalı Gofret 

Derin bir kaba 3 yumurtayı ve şekeri koyun. Kek çırpma makinesi ile karışım beyazlaşana kadar çırpın. (Krema gibi olacak) Yağ ve sütü katın. Kabartma tozu, vanilin ve çikolata sosundan 2 çorba kaşığı içine katarak çırpmaya devam edin. Daha sonra unu da eleyerek içine katın. Karışımın çok koyu olmamasına dikkat etmelisiniz. Yoğun ancak akışkan bir kıvam elde ederseniz benim gibi mükemmel bir kek yapabilirsiniz : ).
Gofretleri çok ufalamadan çok büyük kalmalarına da izin vermeden kırarak kek karışımının içine atın. Bir kez daha düşük seviyede hızla çırptıktan sonra  kek kalıbındansa geniş bir borcam kaba yağladıktan sonra karışımı dökün. 

170 derecede 35-40 dakika pişirin. 
Kek pişerken 1,5 bardak sütle kalan çikolata sosu yapın. Kek fırından çıkınca üzerine dökün... 
Ohhh afiyet olsun. 
: )))))) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder