15 Temmuz 2010

SÜTLÜ MAKARNA : )



:)) Pek yemek tarifi vermeyi beceremem aslında ama kendi dilimle bir şekilde anlatmaya çalışayım. Bunu sadece çok eğlendiğim için yazıyorum. Arada sevdiğim şeylerin tarifini yazarım. Beğenen ilgilenen yapar işine gelmeyen de söyler pişirir gönderirim. Ki bazen olabilir. : )



Makarna haşladığınız tencereye çoğu süt olacak şekilde çok az suyu koyup kaynatıyorsunuz. Kaynayan suyun içine tuz ve çok az tereyağını atıyorsunuz. Yağ eriyene kadar bekleyip makarnaları içine atıyorsunuz. Çok pişmiş ya da az pişmiş olarak nasıl seviyorsanız öyle pişiriyorsunuz. Makarnayı süzdükten sonra tencereye yeterli miktarda katı yağ (tereyağ da olabilir) ve ayçiçek yağını koyup biraz tuz atıp eritiyorsunuz. Makarnayı asla sudan geçirmeyin. Tüm vitaminini almış olursunuz. Makarnaları içine kattıktan sonra isteğe göre ya içine ya da üzerine kaşar peyniri koyabilirsiniz. Ayrıca ben tek başına yemeği seviyorum ancak isterseniz bir paket kremayı bir tavaya koyup içine tereyağ, karabiber ve mantarları koyarak yapacağınız sos da mükemmel olabilir.
Bon Apetit! : )

1 yorum:

  1. süt krema zaten. ekstra krema ağır olmaz mı?

    bi de nedense aklıma sütlü tavuk geldi şimdi. nası lezzetli bişi o da yahu...

    YanıtlaSil